Menu

Как Toyota използва Odoo след само 6 месеца за интеграция

Toyota Material Handling France е член на Toyota Industries Corporation, която работи в 5 региона в областта на манипулациите. Компанията основно се занимава с производството и продажбата на мотокари в цяла Европа, като тяхната специалност е електрически и IC-задвижвани противоположни мотокари под марката Toyota. Освен това те предлагат и технически решения и поддръжка, като 735 сертифицирани от Toyota техници са на разположение на средно 25 километра от всяко място. В допълнение към собственото си производство, компанията прави и внос и износ в Европа на мотокари, закупени от Япония, Китай и САЩ. В зависимост от желанието на клиента, някои от тях се модифицират във фабриката във Франция.

 

datas2

По-бърза възвръщаемост на инвестициите

Няколко години преди прилагането на Odoo, Toyota Material Handling претърпяха големи организационни промени в групата си. Целта беше да се преструктурират техните операции, за да се управлява правилно техните разпределителни мрежи и доставчици в Европа: един в Швеция, един в Италия и един във Франция. Преди Odoo те бяха построили специално изработено решение за конфигуриране на техните многооборотни мотокари. Тези мотокари са проектирани по поръчка от техните клиенти и представляват близо 40% от бизнеса.

Проблемът, пред който са изправени е, че зад кулисите фабриката в Италия не разполага с адекватно решение за преминаване през всички необходими стъпки:

  • да приемат правилно и да се грижат за получените поръчки
  • да организира производството или закупуването на подходящите камиони от правилната бизнес единица в чужбина и впоследствие да организира доставката и да фактурира клиентите

Тъй като предишното им решение беше използвано и като конфигуратор, това означаваше, че промяната на една част от решението означаваше да се свали цялата стара система и да се замени с нещо друго. Затова те направиха някои изследвания и установиха, че имат две възможности: да замени старото решение с ново решение по поръчка или да го замени с готово решение. Toyota Material Handling не разполага с ERP, така че това е една от възможностите, които те проучват, но тъй като те са на "агресивен" пазар, те не могат да си позволят да поемат рискове с много големи инвестиции. Те се нуждаят от бърза възвращаемост на инвестициите и традиционната ERP се оказа не най-доброто решение за техните изисквания. Това ги остави с един прост избор: да изградят своя собствена система или да изберат по-евтино решение Единственото решение, което успя да премине теста, беше Odoo. По тези причини Toyota Material Handling реши да работи с Odoo.

datas3

 

Обхватът на внедряването на Odoo

Дори да се мисли, че първоначалният им фокус е бил върху продажбите, обхватът на реализираното решение е много по-голям от този.

Най-напред се нуждаеха от продажбите в Odoo, за да управляват поръчките си. Веднага след като поръчката бъде пусната за клиент, те трябва да се уверят, че съответните продукти са на разположение и за това те се нуждаят от Odoo Inventory. След това се изпълнява поръчката. Те имат два потока за това:

  • От една страна те имат продукти, които се произвеждат вътрешно и затова използват Odoo Manufacturing.
  • Тогава те също имат някои продукти, които се внасят от техните фабрики в Япония, САЩ и Китай, и за това те използват Odoo покупка.

Odoo Счетоводство бе добавено, за да бъдат в състояние да фактурират поръчките на своите клиенти директно от Odoo.

Предимства на бързо, надеждно и отворено решение

Решението на Odoo се внедряваше много бързо и след 6 месеца интеграция Toyota вече го използваше. Те бяха сигурни, че ще спестят много от разходите за поддръжка на новите ИТ решения, защото досега поддържаха вътрешно решение, а сега имаха цялостно решение. Освен това, те знаеха, че могат да разчитат на ценни функции, които се пускат с всяка нова актуализирана версия на Odoo, която лесно може да бъде интегрирана, създавайки допълнителна стойност за своите потребители.

Един от най-важните фактори за Toyota беше времето. Те не бяха сигурни, че биха могли да направят промените, които искат навреме, ако не беше с Odoo. Odoo предложи решение, което може да бъде изпълнено бързо и по този начин удовлетворява мениджмънта с добро и надеждно решение, което компанията успя да започне да работи с него само за няколко месеца. Основната полза за Toyota беше краткото време за изпълнение, дори и при сложен проект, те бяха готови в рамките на няколко месеца.

По време на реализацията от страна на информационната система те възприемаха най-пълния вариант на Odoo, защото за тях това е разширяема платформа, на която ще изградят цялата си информационна система. Планът е евентуално да замени всичко с Odoo, ако е възможно, за да управлява своите операции единствено с Odoo. Също така е важно Toyota да има решение, в което да може да използва най-добрите си активи в ИТ, което е техният персонал. Те имат хора в компанията, които са добри в разработката на софтуер и имат технически умения. Компанията оценява наличието на система, която може да донесе нова добавена стойност благодарение на този софтуер с отворен код. С малко обучение хората на Toyota също могат да развиват нови функции, които са от полза за компанията.

datas4

Статията е превод и е взаимствана от https://www.odoo.com/blog/customer-reviews-6/post/how-toyota-uses-odoo-after-just-6-months-of-integration-312

  • Оценете
    (1 глас)
Васил Тумбев

Odoo интегратор и внедрител. Ръководител проекти.

Уеб сайт: www.odoo.bg

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

нагоре

Вход или Регистрирай се