Menu

Хостинг решения за Odoo

До сега не съм писал нещо за хостването на ERP Odoo. Odoo не е лаком за ресурси, стига фирмата да не е със 100 едновременно работещи потребителя. Общия брой не е от значение, може да са 100, 1000, 10000... В общия случай са достатъчни 4 ядра и 4 GB RAM и 1 TB дискове в RAID, но за предпочитане е по-малки SSD за основната система и голям RAID масив за данни. При фирми с 10 едновременно работещи потребителя е напълно достатъчен VPS с 2 ядра и 2 GB RAM. Клиентите ни предпочитат различни решения и имат различни възможности и ние сме длъжни да се съобразим с това. По долу ще ви запозная с някои решения.

Някои от средните и големите фирми предпочитат да хостват на собствени сървъри. Винаги имат изградена локална мрежа и някакви файлови сървъри. При някои от тях инсталациите се правят на някой от съществуващите сървъри, но в повечето случаи сървърите са стари и не са подходящи за нуждите на ERP Odoo. При тази ситуация ние препоръчваме нов сървър с виртуализация и няколко виртуални машини: за Odoo, за PBX, за файлов сървър, за имейл сървър, сървър за базата данни и сървър за ауторизация и автоматично създаване на акоунти на потребителите за всички системи. Понякога има и сървър за документи, но в повечето случаи това е наследена структура и обикновено мигрираме това решение към документната система на Odoo. Това решение, със собствен сървър, е комплексно и много добро за фирмата ползвател, но изисква надеждна и добра интернет свързаност, ако (както е обикновено) е нужно да има постоянен и сигурен достъп до Odoo отвън локалната мрежа и резервно захранване (според дейността на фирмата, UPS и/или дизел генератор). Някои предпочитат външния достъп да е само чрез VPN. Ние не налагаме на клиентите си конкретни решения, а само правим препоръки за надеждност и сигурност на комуникациите им. При големи фирми с много потребители Odoo работи на отделен физически сървър, а базата данни е на друг физически сървър. Обикновено работим със сървъри на Persi.

При някои фирми предпочитанията са за хостване на колокиран сървър, при условията описани по-горе. В този случай препоръчваме колокация в Телепойнт. Осигурява много добра международна свързаност и висока надеждност.

Други предпочитат нает сървър. Предлагаме сървър от Delta, ако държат да е в Бълагария, или от Hetzner, ако не е от значение.

Някои средни и малки фирми предпочитат да започнат на VPS. Тогава предлагаме VPS от Delta за България или други много различни възможности според изискванията за сигурност/качество/цена.

Общото при някои от фирмите хостващи не на собствен сървър е, че при тях има изискване да се хостват на територии, на които разкриването на информация е защитено, например в Холандия.

Ние предлагаме цялостни решения за инфараструктурата при клиента и не се ограничаваме само с внедряването на ERP Odoo. Доверете ни се! Сигурността на вашите данни е от първостепенно значение за нас. Можете да се свържете с нас чрез формата за контакт, като ни Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или ни позвъните.

Последно променена вНеделя, 16 Октомври 2016 14:31
  • Оценете
    (2 гласа)
  • Публикувана в Odoo 8
  • Прочетена 2196 пъти
администратор

Odoo (OpenERP) интегратор и администратор

Уеб сайт: www.openerp.bg

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

нагоре

Вход или Регистрирай се